nieuwsbrief

meld je hier
aan voor
waterwonen
nieuws

aanmelden

WATERVILLA Zegveld

€ 895.000 k.k.

Midden in het Groene Hart, aan een van de oudste riviertjes van Nederland, ligt op eigen grond en verscholen achter een hoge haag ( volledige privacy), een prachtige watervilla.Deze is ingenieus gekoppeld aan een woongedeelte op de wal. Daarnaast staat een vrijstaand gastenhuisje. En dat alles op de begane grond.190 m2 vloeroppervlak, 1100 m2 tuin, langs 120 meter oever.Bezoekers noemen het ook wel eens een ‘penthouse op de grond’ of  ‘een loft op het water’.Het riviertje de Meije is een schilderachtige zijarm van de Oude Rijn en staat in directe verbinding met het natuurgebied de Nieuwkoopse plassen.
Grenzend aan de Randstad een oase van rust en natuurschoon.
De watervilla is te bereiken via een landelijke weg door het oude plaatsje Zegveld, dat deel uit maakt van het historische en gezellige stadje Woerden. In 25 auto-minuten is  het centrum van Utrecht te bereiken en in 35 minuten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.Door de rustige omgeving zijn de A12, A2 en N11 altijd snel en zonder oponthoud te bereiken.Alle voorzieningen zijn binnen handbereik (winkels, scholen, etc) en Woerden heeft goede treinverbindingen met de gehele Randstad.
Het geheel is vanaf 2000 in een aantal stappen gerenoveerd en uitgebouwd. Het resultaat is een werkelijk uniek woonobject met karakteristieke uitstraling.Door de wijze van bouwen is het geheel flexibel en de indeling eenvoudig te wijzigen. In de ruimte bijvoorbeeld die nu als praktijk in gebruik is, kunnen eenvoudig twee slaapkamers worden gerealiseerd.
De woning is heel licht en de vele grote ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht (180 graden).Kilometers ver, zonder enige horizonvervuiling. En dat is blijvend, omdat het hele gebied valt onder de bescherming van de Natura 2000-regeling.
De watervilla is omgeven door een aantal beschutte terrassen, een eigen parkeerterrein en een prachtig aangelegde  tuin, met een fraai bosgedeelte.Zwemmen en varen (b.v. met kano of sloep) is mogelijk vanaf de eigen steiger. De omgeving is geliefd bij fietsers en wandelaars.
Indeling project:Via een afsluitbare poort komt men in de binnentuin aan de voorzijde.De voordeur geeft toegang tot een ruime hal (op de wal) met garderobekasten. Rechtsaf stapt men door een deur op het ‘drijvende’ gedeelte (woonboot) en komt men in de living van 45 m2 , met grote ramen, een open haard en airco. Via brede schuifdeuren stapt men op het terras aan het water, met een overdekte loungehoek, houtkachel en warmte lampen.
Aan de andere kant gaat de living over in een ruime halfopen keuken, voorzien van moderne apparatuur (vaatwasser, 5pits gaskookplaat, oven en een Quooker kokendwaterinstallatie).
Via de middengang heeft men toegang tot een slaap c.q werkkamer. Aan de andere kant bevindt zich een ruimte met daarin de Cvketel/ warmteboiler/wasmachine en droger.
Hierna volgen een kleed-ruimte met kasten, een toilet/douche, de master bedroom  van 19 m2 , met airco en een badkamer met inloopdouche, een groot bad/whirlpool (12 m2), infrarood sauna en vloer/spiegelverwarming.
Onder de gehele watervilla bevinden zich kelders. Een daarvan is ingericht als berging.Deze berging is toegankelijk via een voorraadkast met trap die zich naast de keuken bevindt.
Aan de andere kant van de centrale hal ligt een werkkamer met links een badkamer (toilet en douche). Daarnaast is een inbouwkast met een pantry.Door schuifdeuren met glas in lood komt men in een grote ruimte met een vaste kast en een bedstee (47 m2). Deze ruimte is thans in gebruik als praktijk en heeft vloerverwarming en airco.Er is hier ook nog een aparte entree.
In dit gedeelte van de woning bevindt zich ook de (buiten)berging , waarin zich o.a. een Cv-ketel bevindt , de waterontharder en een pomp voor irrigatie van de tuin met ‘Meijewater’.
Naast het hoofdgebouw ligt een apart gastenverblijf ( 10 m2) met een bedstee, verwarming, douche/toilet.Dit huisje heeft een eigen terras aan de waterkant en schuifdeuren.
Aanvullende  informatie:- er is een aparte overdekte opslag aan de waterkant voor 2 kano’s- er is een aanlegsteiger voor een sloep- zowel binnen als buiten zijn natuurlijke materialen gebruikt, zoals hardhout en red ceder- de Kalfire haard is uitgevoerd met liftdeur en is milieu vriendelijk- het geheel is voorzien van dubbel glas (HR++)- hang en sluitwerk hebben veiligheidskeur- het dak en de vloeren zijn geïsoleerd- de meterkast heeft  14 groepen- beide Cv-ketels zijn van Nefit (2016),       één ketel in combinatie met een OEG-zonneboiler, 200 liter- het airco-systeem van Daikin (2016)- het toilet heeft een Geberit Aqua Clean 8000 (2016)- de Meije is opgenomen in het  project ‘Aanleg Glasvezel Landelijk Gebied’- het geheel  verkeert in  perfecte staat.

Watervilla, Meije  286 Zegveld

Specificaties Watervilla Zegveld:

  • Casco: Beton
  • Afmeting: 20x660
  • Makelaar: AWN
  • Woonoppervlakte: 190 m2
  • Meer informatie?

     
Uw e-mail adres:
Stuur naar vriend(in):
Omschrijving (optioneel):
Overig aanbod in deze prijsklasse
Aantal objecten 41